Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarının ardından Jandarma Genel Komutanlığı emrine atanan Kırklareli İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Kadir Oğuz, geçtiğimiz Cuma günü Kırklareli Valisi Osman Bilgin’e veda ziyaretinde bulundu.
Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Vali Bilgin, Albay Oğuz’a Kırklareli’nde görev yaptığı süre içerisinde gösterdiği başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, bundan sonraki görevinde başarılar diledi.
Yüksek Askeri Şura (Yaş) Nedir?
Yüksek Askerî Şûra ya da kısaca YAŞ, Türkiye Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak Ankara’da yalnızca barış zamanlarında görev yapmak üzere oluşturulan kuruldur. Yüksek Askerî Şûra, Cumhurbaşkanının başkan olarak belirleyeceği Cumhurbaşkanı Yardımcısının çağrısı ile yılda en az bir kez toplanır. Cumhurbaşkanı gerektiğinde Şûrayı toplayabilir. Yüksek Askerî Şûra ilk olarak 1972 yılında toplanmıştır.
Görevleri nelerdir?
Yüksek Askeri Şuranın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Yüksek Askeri Şûranın görevleri şunlardır; Genelkurmay Başkanlığınca hazırlanan askeri stratejik anafikrin (Konseptin) tespiti ve gerektiğinde yeniden gözden geçirilmesi hususlarında görüş bildirmek.
Silahlı Kuvvetlerin anaprogram ve hedefleri ile ilgili konularda görüş bildirmek. Silahlı Kuvvetlerle ilgili olup önemli görülen mevzuat taslaklarını inceleyip görüş bildirmek. Cumhurbaşkanının lüzum gördüğü hallerde Silahlı Kuvvetlerle ilgili diğer konular hakkında görüş bildirmek. Mevzuatla verilen görevleri yapmak.
Toplantı çokluğu ve oylama
Yüksek Askeri Şûra, bütün üyelerin katılması ile toplanır.
Ancak özürü olanlar toplantıya katılamayacaklarını (Toplantı gününden önce) Şûra sekretaryasına bildirirler. Kararlar toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğu ile alınır. Oylarda eşitlik halinde Başkanın katıldığı tarafın oyları geçerli sayılır. Oylama işlemi aksine bir karar alınmadıkça açık olarak yapılır. Toplantıya katılamayan üyeler, gündemdeki konular hakkında, görüşlerini yazılı olarak bildirebilirler.
Askeri Şûra kararları Cumhurbaşkanının onayı ile tekemmül eder.
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
Vali Bilgin’e veda ziyareti
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Haberler
-
Tekirdağ Yeşilay’dan Sigarayı Bırakma Çağrısı
-
Babaeski’de Tütünle Mücadelede Güçlü Adım: 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü
-
İYİ Parti Babaeski’de Yeni Dönem Vurgusu
-
Babaeski’nin Geleceği İçin İstanbul Temasları: Başkan Yayla Sahada
-
Aile ve Çocuk Gelişimine Dijital Destek: ‘İlk Öğretmenim Ailem’
-
Lüleburgaz’da Depreme Dayanıksız 49 Bina Yıkıldı
-
MİNİK YÜREKLERDEN BAYRAK SEVGİSİ
-
CHP Demirköy’de TREPAŞ Görüşmesi: Hizmetler Kesintisiz Sürecek
-
Babaeski SODAM’da Çocuklar Kitaplarla Buluştu
-
İğneada Atatürk Okulu’na Modern Spor Sahaları Geliyor
-
Kırklareli’de 2 Milyon TL’lik Kredi Kartı Dolandırıcılığı Çökertildi
-
Vize Belediyesi’nden AB Projesine İmza