3 Nisan Salı günü yapılacak olan Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üye Seçimleri öncesinde mevcut Başkan Sebahattin Öner’e rakip olarak çıkan Ahmet Apak seçim çalışmalarına devam ediyor.
Haber:Hicran SÜNGÜ
Ahmet Apak bu kapsamda 20 Mart Salı günü ekibiyle birlikte İdeal restoranda basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Tek gayemiz Babaeski’ye hizmet edebilmek diyen Ahmet Apak projeleri hakkında bilgiler verdi. En büyük projelerinin Babaeski’de Sağlık Meslek Yüksek Okulu açmak olduğunu belirten Ahmet Apak, “göreve geldiğimizde bu iş için 1 milyon lira kaynak sağlayacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.
Apak açıklamasının devamında şunlara yer verdi;
“Normalde geçtiğimiz 2017 yılı Ekim ayında yapılması gereken seçimler, hükümetin ertelemesi ile 3 Nisan 2018 tarihine kaldı. Biz de o süreç içerisinde düşük dozda çalışmalara devam ettik. Daha önceki görüşmemiz de yılbaşından sonra yine startı vermiştik. İşte ondan sonra sizlerle ikinci defa bir araya geliyoruz. Artık seçim dönemine çok kısa bir süre kaldı. Meclise aday arkadaşlarımızla beraber, bu akşam yemekli toplantıda siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla beraberiz.
Babaeski’nin çok aktif çalışan ve Babaeski’nin hak ettiği yere taşıyacak bir ticaret ve sanayi odasına ihtiyaç var. Biz bu hevesle, bu heyecanla göreve talip olduk. Babaeski Trakya’nın merkezinde kalan ama gelişen sanayiden nasibini alamamış bir ilçemiz. Geri kalmasında birçok faktör olabilir. Ticaret odası bu geri kalmışlığa, toplumsal birlikteliği sağlamak için fitili ateşlemek istiyor. Biz bu inançla yola çıktık. Onları inşallah gerçekleştireceğiz. Neler yapılabilir Babaeski için? Otuz sene öncesi çok geride kalmış bir Babaeski. Buraya 3-4 tane orta ölçekli üreticinin çalıştıracağı sanayi tesislerini getirmek için çok ciddi çalışmalarımız olacak. Bunları gerçekleştireceğiz. İkincisi; sanayi tesisleri kadar bölgeye hem sosyal hem ekonomik hem de kültürel anlamda katkı verecek, Kırklareli Üniversitesi ile işbirliği yaparak sağlık meslek yüksekokulunu ve hemşirelik meslek yüksekokulunu getirmek gibi düşüncemiz var.
Görev süremiz içerisinde 3-4 bin tane insanın çalışabileceği sanayi tesisi, 3-4 bin öğrencinin kalacağı, Babaeski’de ikamet edeceği bir okulu hayata geçirmemiz, Babaeski’yi ekonomik anlamda çevresini değiştirecektir diye düşünüyorum. Yani en basit anlatımda bu 8 bin kişi ayda bin lira gibi bir para harcasa aylık 8 milyon gibi Babaeski’nin çarşısına girmesi söz konusu olacak. Sıcak para girecektir. Bu esnafa nefes aldırırken başka iş kollarını da tetikleyecektir. 8 bin kişilik potansiyel aslında 18 bin kişilik talebe sebep olacaktır. Onları düşünüyoruz.
Daha sonra uzun vade de aslında görev süremiz yetmez ama temellerini atmak istiyoruz. Babaeski’ye organize sanayi bölgesi kazandırmak konusunda çok ciddi çalışmalarımız olacak! Biz Ocak ayının ilk haftalarında sizlerle beraberken o zaman da söylemiştik; bu yola çıkarken siyaseti bir kenara bıraktık, sadece ticari mantık, ticari felsefe ile bir araya geldik diyerek, gerçekten Babaeski’yi seven, Babaeski’yi düşünen, burada yaşayan burada para kazanan insanların toplum bilinci içerisinde biz bu beldeye bu ilçeye bu yerleşim merkezine katkı vermek istiyoruz düşüncesiyle bir araya geldik. Bu güçlerimizi birleştirerek Babaeski’ye bu katkıları yapacağız.
İçimizde bizi Ankara’ya taşıyacak, siyasi anlamda koridor yapacak arkadaşlarımız var. Ticari anlamda da sade bölgemizin değil, ülkenin en önemli ticari kurumlarının başında gelen İstanbul Ticaret Odası’na koridor yapacak arkadaşlarımız var. Biz bu dönemde Babaeski’ye katkı yapacak olma açısından siyaseti de ticareti de sonuna kadar kullanacağız. Babaeski’yi 30 yıl önce Trakya’nın gözbebeği durumunda olan durumuna geri döndüreceğiz. İnşallah daha da ileriye götüreceğiz. Çalışmalarımız bu şekilde devam edecek. Devletin çeşitli iş kollarında üretim yapan imalat yapan firmaların sağladığı hibeler, teşvikler, primler var. Biz ticaret odası olarak bunları çok yakından takip edeceğiz. Bu konuda bilgi sahibi olacağız. Biz bilgi sahibi olalım ki; bizim üyelerimizin içerisinde o teşviklerden, hibelerden, kredilerden yararlanacak işi yapacak olan arkadaşlarımıza ulaşacağız. Onlara proje hazırlatıp, devletin sağladığı bu imkanlardan yararlanma yoluna gideceğiz.
Odamızın hizmet kalitesinin de çok yükselmesi lazım. Yani çok kaliteli hizmet vereceğiz. Personelimizi ona göre hazırlayacağız. Odalarımıza gelen üyelerimiz güler yüzle karşılanacak. Ehliyeti alıp araba kullanmasını bilmeyen şoför gibi olmayacağız.İlk önce bizim şoförlüğümüz iyi olacak. Ondan sonra direksiyona geçeceğiz.
Önümüzdeki dönemde, bizim geleceğimiz yönetimle akredite belgesine sahip olacağımızı düşünüyorum.
Babaeski’ye sosyal anlamda çok şeyler katmak istiyoruz. Büyük ihtimalle bu olacak seçimlere odamızın tadilat görmüş hali, haliyle yetişecek ve hizmete açılacak.
Aslında bizim 2-3 sene öncesinde belediye başkanımızla görüştüğümüzde daha farklı bir binayla daha farklı hizmet edecek planlarımız vardı. Onları gerçekleştirecek şansımız olmadı. Neydi o? Festival alanının yakınında belediyenin yeşil alan diye beyan ettiği 800 metrekare bir yeri vardı. Biz belediye başkanımızla yaptığımız görüşmede bunun ticaret odasına tahsis edilmesi, üzerine bina yapılmasını söyledik. Belediye başkanı eğer sıcak baksaydı, orasını ticaret odasına tahsis etseydi ne olurdu! 800 metrekare taban alanı olan, inşaat alanı 500 metrekare olan bir bina yapacaktık. 4 kat toplamda 200 metrekare. Biz düşündük eğer ki; kabul görseydi, zemin katı belediyeye bırakacaktık. 2. Kat ticaret odasının hizmet binası olacaktı. 3.kat Babaeski’nin amfi tipli konferans salonu olacaktı. Bu bana göre; Babaeski’nin çok ihtiyacı olan bir yerdi.
Avrupa Kenti olduğu iddia edilen Babaeski’de şu anda buraya bir tane bilim adamı, siyasetçi gelse onlara uygun modern bir şekilde konferans verebilecekleri bir konferans salonumuz yoktu. O salon gerektiğinde konferans vermek için kullanılır. Belediye başkanımızın önceki seçimlerde bir sözü vardı Babaeski halkına: Cep Sineması! Biz aynı zamanda orasını cep sineması olarak da kullanabilirdik. Yani orası bir kültür merkezi olacaktı!
En son katıda şöyle düşündük; butik hotel olarak düşünmüştük. İnsanlar buraya geldiğinde gönül rahatlığıyla kalacağı, bir hotel yapmayı planlamıştık.
60 dönümlük festival alanının olduğu yerde 800 metrekarelik yeşil alana vatandaş mantığıyla değerlendiriyorum. Çokta ihtiyaç yoktu. Eğer yeşil alana ihtiyaç varsa bu Babaeski’nin başka bir alanına yapılabilir. Bu proje kabul edilseydi, benim teklifim kabul edilseydi ne olurdu! Biz şimdi 60 senelik binayı tadilat yaptık. 250 bin lira odalar borsalar birliğinden bir destek alabildik. Biz o projeyi gerçekleştirseydik yaklaşık maliyeti 2 trilyondu. 2 trilyonluk maliyeti olacak o binada o projeyle TOBB’a müracaat etseydik %40’ını destek alma şansımız olacaktı. Bizim yapacağımız otelle o maliyeti karşılama şansımız olacaktı. Hem de ticaret odasının uzun vadede bir gelir kaynağı olacaktı. Ben o konuda üzgünüm keşke kabul edilseydi! İleriki dönemlerde bunlar olabilir mi, olabilir. Yönetime gelirsek eğer bu konuyu tekrar gündeme getirebiliriz. Bu konuda ısrarımız olur!
Biz vaad ettiğimiz, planladığımız bu hedeflere Babaeski’yi taşırken, tek başına yapma şansımız yok. Biz toplumsal birlikteliği sağlayarak bunları yapma gayretini göstereceğiz. Ticaret odası, ticaret borsası hatta bizim bu Babaeski’nin şansıdır. Trakya Birliğin ikinci başkanı Hilmi Kahraman Babaeskilidir! Hilmi Kahraman’da bu yarışta, hizmet yarışında bizimle beraber olacaktır. Yani sivil toplum örgütlerinden beraber oluşturacağımız bu güç birliği içerisinde Trakya Birlik’te çok önemli bir aktör olacaktır. Yağlı Tohumlar, Ticaret Borsası, Ticaret Odası ve diğer sivil toplum örgütleri, kamu kurumları ile sık sık bir araya geleceğiz. Toplantılarda Babaeski’nin problemlerini masaya yatıracağız. Bunları güç birliği yaparak elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Son olarak demek istiyorum ki oy sizin, Babaeski hepimizin”