Kırklareli’nde lise öğrencilerine yönelik “Âdâb-ı Muâşeret ve Zarafet Programı” düzenlenecek. Programda iletişim kuralları, nezaket ve toplumsal davranış biçimleri ele alınacak.
–
Gazeteci, yazar ve televizyon yapımcısı Dostlar Divanı Başkanı Sami Özey ile Aile Danışmanı, İletişim ve Zarafet Uzmanı Selda Boztepe tarafından lise öğrencilerine yönelik “Âdâb-ı Muâşeret ve Zarafet Programı” gerçekleştirilecek.
Öğrencilerin sosyal yaşamda daha bilinçli, etkili ve saygılı iletişim kurmalarına katkı sunmayı amaçlayan programda nezaket kuralları, toplumsal davranış biçimleri, iletişim dili ve kişisel duruş gibi konular ele alınacak.
Etkinliğin ilk oturumu 29 Nisan 2026 tarihinde saat 10.00’da Dr. Fuat Umay Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Programın ikinci oturumu ise aynı gün saat 14.30’da Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenecek.
Katılımcı öğrencilerin gün içerisinde iki farklı merkezde uzman isimlerle bir araya gelmesi planlanıyor.
Program kapsamında gençlere günlük yaşamda nezaketin önemi, iletişimde saygı dili, sosyal ilişkilerde zarafet ve toplumsal değerlerin korunmasına yönelik bilgiler aktarılacak.
Yetkililer, lise öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinliğin kişisel gelişim açısından önemli katkılar sunmasının hedeflendiğini belirtti.
Kırklareli’nde gerçekleştirilecek programa lise öğrencilerinin yoğun katılım göstermesi bekleniyor. Eğitim içerikli buluşmanın, gençlerin sosyal yaşam becerilerini geliştirmesine katkı sunacağı ifade edildi.
Haber: Hamza DALGIÇ