Ana Sayfa Gündem 2 Eylül 2020 893 Görüntüleme

KTSO’dan destek geldi

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Bütün bu bilgiler ışığında Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak, geniş bir yelpazedeki çeşitli metin türlerini tercüme edebilen yetkinlikte mezunlar yetiştirmek amacıyla açılan ve öğrenci alımı aşamasında olan Babaeski Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik Programı’nın faaliyete geçmesini istiyor ve destekliyoruz.” dedi.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ile KTSO Meclis Başkanı İ. Hakkı Özsan, T.C. Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Müdür V. Öğr. Gör. Dr. Kemal Taysı, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cenk Dönmez ile Kırklareli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Faruk Azabağaoğlu’nu makamında ağırladı.
Babaeski Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Öğr. Gör. Dr. Kemal Taysı gerçekleştirilen ziyarette yaptığı konuşmasında öğrenci alımı aşamasında olan “Babaeski Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik Programı”na Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nın da destek vermesi talebinde bulundu.
“Kentimizin ekonomik ve sosyal kalkınması sürecinde öncü kuruluş olma vizyonu ile hareket ediyoruz”
KTSO Başkanı Soner Ilık’ta yaptığı açıklamasında, İngilizce çevirinin dış ticaret firmaları için olmazsa olmaz nitelikte bir unsur olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti:
“Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, 1925 yılında kurulmuş ve 95 yıllık hizmet geçmişine sahiptir. 2018 yılı itibarı ile Odamız yeni bir döneme girmiştir. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine etkin hizmet sunma ve ticari faaliyetlerin geliştirilmesi görevinin yanı sıra, kentin ekonomik ve sosyal kalkınması sürecinde öncü kuruluş olma vizyonu ile hareket etmektedir. İlimiz Kırklareli eğitimli insan kaynağı, İstanbul ve Balkan ülkeleri arasındaki coğrafi konumu, verimli tarım arazileri, yaz ve eko turizm potansiyeli, tarihi, kültürü, kaliteli yerel ürünleri ve gelişmekte olan sanayisi gibi pek çok avantaja sahiptir. İlimizin sürdürülebilir bir şekilde kalkınması ise bütün bu potansiyelin doğru şekilde yönetilmesi ile sağlanabilecektir.
“İngilizce çeviri hususunda yetkin ve deneyimli çevirmenlerle çalışmak dış ticaret alanında faaliyet gösteren firmalar için hayati önem taşımaktadır”
İhracat, sürdürülebilir bir ekonomik büyümenin gerçekleşmesinde kilit rol üstlenmesi nedeniyle kalkınma olgusunun vazgeçilmez unsurlarından biridir. İhracat artışı, bir yandan milli geliri arttırarak doğrudan kalkınmayı olumlu yönde etkilerken, diğer yandan döviz girdisi sağlayarak ekonomik kalkınmayı da desteklemektedir. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilere göre ilimizdeki işletmeler tarafından 2018 yılında 117, 2019 yılında ise 129 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiştir. Söz konusu ihracat verileri umut vaat edici olmakla birlikte geliştirilmesi de gerekmektedir. Odamız tarafından hazırlanan 2018-2021 Stratejik Planı’nda yer alan SWOT Analizinde “Üyelerimizin ihracat konusunda kapasitelerinin geliştirilmesi gerekliliği” ilimizin maalesef zayıf yanları içinde yer almaktadır. İhracat yapabilmenin ön koşullarından biri ihracat yapılacak ülkedeki işletme temsilcileri ile iletişim kurabilmektir. Günümüzde eğitimden sağlığa, sanattan ticarete kadar hemen her branşın ortak dili İngilizce olmuştur. Böylesine egemen bir dil olması sebebiyle ticaret alanlarında da ortak pazar dili olarak İngilizce konuşulmaya başlanmıştır. İngilizce çeviri hususunda yetkin ve deneyimli çevirmenlerle çalışmak dış ticaret alanında faaliyet gösteren firmalar için hayati önem taşımaktadır. Ticari yazışmalarda, bilanço hesaplamalarında, gelir gider tablolarında yapılacak küçük bir çeviri hatası bile telafi edilmesi uzun zamana ve paraya mal olabilecek sonuçlar yaratabilmektedir. Genelde İngilizce olarak düzenlenen iş sözleşmelerinin sağlıklı ve güvenceli şekilde oluşturulabilmesi, denetlenebilmesi ve analiz edilebilmesi için İngilizce çeviriye büyük oranda ihtiyaç duyulmaktadır. Tüm bu noktalarda İngilizce çeviri dış ticaret firmaları için olmazsa olmaz nitelikte bir unsurdur.
* “İngilizce Çevirmenlik Programı’nın faaliyete geçmesini istiyor ve destekliyoruz”
Bütün bu bilgiler ışığında Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak, geniş bir yelpazedeki çeşitli metin türlerini tercüme edebilen yetkinlikte mezunlar yetiştirmek amacıyla açılan ve öğrenci alımı aşamasında olan Babaeski Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik Programı’nın faaliyete geçmesini istiyor ve destekliyoruz. Babaeski Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik Programı’nda öğrenim görerek İngilizce dilini etkin ve akıcı bir şekilde kullanabilen, yazılı ve sözlü çeviri bilgi ve becerilerine sahip alanında yetkin mezunların ilimizde faaliyette bulunan Odamız üyesi işletmeler için katma değer yaratacağını ve ilimizin ve bölgemizin ihracatının gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com