Ana Sayfa Bölge, Ekonomi, Gündem 5 Temmuz 2022 928 Görüntüleme

“Çiftçi üretemez hale geldi”

CHP Kırklareli Milletvekili Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclis’e bir soru önergesi gönderdi.

Gerçekleşen enflasyon oranları ve girdi maliyetlerindeki yüzde 300-500 oranlarındaki fahiş artışlarla özellikle Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’da üretim yapan ayçiçeği üreticisini üretemez, toprağını ekemez hale getirdiğini belirten Gündoğdu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye “2010-2022 yılları arasında her yıl için ayrı ayrı belirtilmek üzere Kırklareli ilimizde Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla kredi kullanan üretici sayısı ve bu üreticilerimizin kullandıkları toplam kredi miktarı ne kadardır?” diye sordu.

 

CHP Kırklareli Milletvekili Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclis’e  gönderdiği soru önergesinde;TÜİK verilerine göre 2022 Mayıs ayında tarım ürünleri üretici enflasyonu aylık % 16,2, yıllık ise % 154,97 yükselmiştir.” Dedi.

Gündoğdu soru önergesinin gerekçe kısmında şu ifadelere yer verdi:

“Gerçekleşen enflasyon oranları ve girdi maliyetlerindeki yüzde 300-500 oranlarındaki fahiş artışlar özellikle Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerimizde üretim yapan ayçiçeği üreticisini üretemez, toprağını ekemez hale getirmiştir.”

Gündoğdu yaptığı açıklamaların ardından  Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den şu soruların cevabını istedi:

“1- 2010-2022 yılları arasında her yıl için ayrı ayrı belirtilmek üzere Kırklareli ilimizde Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla kredi kullanan üretici sayısı ve bu üreticilerimizin kullandıkları toplam kredi miktarı ne kadardır?

 

2- 2010-2022 yılları arasında her yıl için ayrı ayrı belirtilmek üzere Kırklareli ilimizde Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne borçlarından dolayı icra takibine alınan üretici sayısı ve bu üreticilerimizin toplam borç miktarları ne kadardır?

 

3- Borçlu olan üreticilerimizin tekrar üretmelerini sağlayıcı hangi tedbirleri almayı düşünüyorsunuz, üreticilerimizin borç faizlerinin tamamının silinmesi, yeniden yapılandırılması konusunda ne yapacaksınız?”

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Başhekim Geriş’ten mesaj

Başhekim Geriş’ten mesaj

Tema Tasarım | Osgaka.com