Ana Sayfa Gündem 8 Nisan 2019 2059 Görüntüleme

BURASI BABAESKİ BURADA İŞ VAR

Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası ile Babaeski Ticaret Borsası koordinasyonunda İstihdam Seferberliği 2019 programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

DSC_0091DSC_0142DSC_0074DSC_0111

Haber: Umut AL

5 Nisan Cuma günü saat 19.00’da düzenlenen bilgilendirme toplantısına Babaeski Kaymakamı Hakan Özarslan, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Kırklareli İl SGK Müdürü Tahsin Halcı, Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, Kırklareli İl SGK Müdür Yardımcısı Şenol Genel, CHP Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu, Babaeski Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Özün, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öner, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erhan Bederli, Babaeski Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Dimetoka, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Sicil Müdürü Aydın Kurt, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Kalite Yönetim Temsilcisi Ertunç Tolga, Babaeski Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Arslan, AK Parti Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi Tarık Akın, CHP Kırklareli İl Genel Meclis Üyelerinden Hüseyin Taşkın ve İlhan Okumuş, serbest muhasebeci mali müşavirler, finans sektörü temsilcileri, banka müdürleri ve Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile Babaeski Ticaret Borsası üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öner konuşmasında şunları söyledi; “Bugün burada 21 Ocak’ta Ankara’da gerçekleştirilen ilçemiz oda – borsa temsilcilerinin de katılmış olduğu Türkiye Odalar Borsalar Birliği Türkiye Ekonomik Şurası’nda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu. İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında işverenlerimizin işlemleri için hazırlanan teşvik paketini tanıtmak için buraya geldik burada bulunmaktayız. Öncelikle işverenlerimizin eleman ihtiyaçlarının karşılanması ve bu eleman ihtiyaçlarının işverene getirdiği yükümlülüklerinin ortadan kaldırılması veya azaltılması amacıyla teşvik paketlerini düzenleyen hükümetimize teşekkürlerimizi ileterek ilçemizde istihdam sağlayan sanayici, iş adamı ve ticaret erbabı üyelerimize gelin bu tarihi teşviklerden yararlanalım diyoruz” dedi.

DSC_0087

Başkan Öner’in konuşmasının ardından bir konuşma yapan Babaeski Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Özün de konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “31 Mart Mahalli İdareler Seçimini tamamladık. Bildiğiniz gibi bazı itirazlar var. Bu itirazlarda Türkiye Cumhuriyeti yargısının tarafsız bir şekilde karar vereceğine güveniyoruz. Sonuçları ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Seçimler artık geri kaldı. 4,5 yıllık seçimsiz bir döneme giriyoruz. Bundan sonra Türkiye’nin ilk gündem maddesi ekonomi olmalı. Zira ekonomide atılacak çok adım, yapılacak çok işimiz var. Bu dönemi kesintisiz bir icraat dönemine girmeliyiz. Babaeski Ticaret Borsası ve Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri olarak ve Türk iş dünyası olarak el birliğiyle daha çok üretmek, daha çok fazla yatırım, istihdam ve ihracat için çalışacağımıza söz veriyoruz” dedi. Başkan Özün konuşmasının ardından Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin yakın dönemde ekonomide atılan yeni adımları ve yapılan yeni düzenlemelerle ilgili bilgiler verdi.

Başkan Özün’ün konuşmasının ardından Babaeski Kaymakamı Hakan Özarslan’da bir konuşma yaparak konuşmasında şunları söyledi; “İş demek aş demek huzur demek. Taşın altına herkesin elini koyması gerekiyor. Sanayi arkadaşlarımıza özellikle burada devletin hükümetin bir temsilcisi olarak rica ediyorum. Sizlere ihtiyacımız var. Sizlerin desteğinize ihtiyacımız var. Bu destekler Babaeski’de diyoruz. Burası Babaeski burada iş var! İnşallah bu tanıtım toplantısı amacına ulaşır” dedi.

DSC_0127DSC_0096

Yapılan konuşmaların ardından Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu ve Kırklareli İl SGK Müdür Yardımcısı Şenol Genel, İstihdam Seferberliği 2019 programı hakkında katılımcılara teşvikler ile ilgili sunumlar gerçekleştirerek bilgiler sundular. Yapılan sunumların ardından program verilen kokteyl ile sona erdi.

DSC_0161

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019 KAPSAMINDA UYGULANAN TEŞVİKLER

1-Yeni İstihdama Ücret Desteği (3 ay) (Mayıs 2019’a Kadar).

2-Yeni İstihdamın SGK Primine, Vergisine Destek (en az 12 ay).

3-Kısa Çalışma Ödeneği.

4-Asgari Ücret Desteği.

5-Düzenli Ödemeye Devamlı Destek.

6-Kalkınmaya İlave Destek.

7-Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği.

8-İhtiyacımıza Uygun, Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek.
İstihdam Seferberliği 2019 Kapsamında Uygulanan Teşvikler Şartları

1 – Yeni İstihdama Ücret Desteği (3 ay)
Her ilave istihdam için;

İlk 3 ay ücreti, vergi ve SGK primlerini devlet ödüyor. Destek miktarı 3 ay ücret Aylık 2.021TL kişi başına. Destek miktarı 3 ay prim + vergi Aylık 1.113 TL kişi başına. Devamındaki 9-15 ay vergi ve SGK primlerini devlet ödüyor. 1 Şubat 2019 ile 30 Nisan 2019 arasında işe alınanlar için geçerli. 3 ay ücret desteğine karşılık işe alındıkları tarihten itibaren toplam 9 ay istihdam etme zorunluluğu var.İşe alındıkları aydan önceki 3 ayda 10 günden fazla sigortalı olmamak. 2018’de işyeri çalışan sayısının en düşük olduğu aydaki çalışan sayısına ilave olarak işe başlatılması gerekiyor.

2 – Yeni İstihdamın SGK Primine, Vergisine Destek (en az 12 ay)
Her ilave istihdam için 12-18 ay süreyle SGK primlerini ve vergiyi devlet karşılıyor. Destek miktarı 12-18 ay prim + vergi 1.113 TL kişi başına aylık. Destek miktarı 12-18 ay imalat ve bilişime 2.712 TL kişi başına aylık. İşçi Başına Toplam Destek 13.356 TL. İşe alındıkları aydan önceki 3 ayda 10 günden fazla sigortalı olmamak. İşyerinin 2018 yılı ortalama çalışan sayısına ilave olarak çalıştırılması. 31 Aralık 2020’ye kadar geçerli.

3 – Kısa Çalışma Ödeneği
Ekonomik Sebeplerle;

İşyerinde çalışma sürelerini geçici olarak azaltmak durumda kalan işverenlere.

3 ay boyunca azaltılan süreye ilişkin çalışanlarının ücreti devletten. 3 ay ücret İşsizlik sigortası fonundan ödeniyor. Başvuru İŞKUR’a yapılıyor.

4 – Asgari Ücret Desteği
Çalışan Sayısı 500’ün altında, 12 ay aylık 150 TL kişi başına. Çalışan sayısı 500 ve üzeri 12 ay aylık 101 TL kişi başına. Toplu iş sözleşmesi uygulanamayan işyerlerinde 3.060 TL’nin altında ücret alanlar, toplu iş sözleşmesi uygulanan işyerlerinde 6.090 TL’nin altında ücret alanlar için uygulanacaktır. 2018 yılında en az işçi istihdam edilen aydaki sigortalı sayısının altına düşmemek şartıyla 2019 yılında uygulanacaktır.

5 – Düzenli Ödemeye Devamlı Destek
SGK primlerinin işveren hissesinin 5 puanlık kısmı devlet tarafından karşılanıyor. Destek miktarı İşveren hissesi 5 puan. Destek miktarı aylık 128 TL – 959 TL kişi başına.

6 – Kalkınmaya İlave Destek
Kalkınmada öncelikli 51 ilde uygulanılacaktır.

7 – Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği
İşbaşı Eğitim Programları
Katılımcılara 3 ay süreyle aylık 2.021 TL ödenecek. İmalat sanayi ve bilişim sektörlerinde süre 6 ay uygulanacak. Siber güvenlik, kodlama, yenilebilir enerji vb. mesleklerde 18-29 yaş arası gençler için 9 ay süreyle uygulanacak ve aylık 2.210 TL ödenecek. Katılımcıların genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalıkları primleri devlet tarafından karşılanacak. 2-5 yaş arası çocuğu olan imalat sanayide işbaşı eğitim programına katılan kadınlara ilave olarak 400 TL çocuk bakım desteği verilecek.

Katılımcılara, aylık 2.021 TL, öğrenciler için 1.516 TL, işsizlik ödeneği için 1.010 TL devlet tarafından ödenecek. En az 2 sigortalı çalışanı olan işverenler yararlanabilir. İşverenler çalışan sayısının  yüzde 30’una kadar katılımcı talep edebilir. İşverenin yüzde 50 istihdam taahhüdü verme ve katılımcıları en az program süresi kadar istihdam etme zorunluluğu var. Program günde en az 5  en fazla 8  saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenir.

8 – İhtiyacımıza Uygun, Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek
İstihdam Seferberliği kapsamında AÇSHB ile TOBB arasında MEGİP imzalandı. Oda-Borsalar ve İŞKUR il müdürlükleri aracılığıyla mesleki eğitimler düzenlenecek. Kurslar, teorik ve pratik eğitim olarak 8 aya kadar sürebilecek. Nitelikli işgücü işverenlerin talepleri doğrultusunda oluşturulacak eğitim programı ile yetiştirilecek.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com