Pehlivanköy Belediye Başkanı Gündüz Hoşgör, Kaymakam Yunus Emre Yıldız ile birlikte Edirne Valisi Yunus Sezer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, ilçenin en önemli geleneksel etkinliklerinden biri olan Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı gündeme geldi.
Bu yıl 115’incisi düzenlenecek olan Panayır, bölgenin kültürel ve ekonomik hayatında önemli bir yere sahip. Belediye Başkanı Hoşgör, Vali Sezer’e panayır hakkında bilgi verirken, tüm halkı davet ederek etkinliğin bölgeye katacağı değerleri anlattı.
Vali Sezer, Pehlivanköy heyetini makamında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret sırasında panayırın bölgesel ticarete, hayvancılığa ve sosyal yaşama sağladığı katkılar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Başkan Gündüz Hoşgör, misafirperverliği için Edirne Valisi Yunus Sezer’e teşekkür ederek, panayırın hem Edirne hem de Trakya genelinden yoğun katılımla gerçekleşmesini arzuladıklarını ifade etti. Panayırın geleneksel yapısını korurken her geçen yıl daha geniş kitlelere ulaştığını vurguladı.
Pehlivanköy Kaymakamı Yunus Emre Yıldız da panayırın sadece ticari değil, aynı zamanda kültürel bir buluşma noktası olduğunu belirtti. Vatandaşların bir araya gelmesi, esnafın ürünlerini sergilemesi ve bölge halkının kaynaşması açısından panayırın önemli bir işlev üstlendiğini söyledi.
Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin sunulmasıyla sona erdi. Pehlivanköy Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı, bölge ekonomisine katkı sağlarken aynı zamanda geleneksel değerleri yaşatmaya devam edecek.
HABER: AYLİN AYAZ