Ana Sayfa Bölge, Ekonomi, Gündem, Spor 15 Nisan 2026 150 Görüntüleme

Pınarhisar’a dev yatırım


Pınarhisar ilçesinde yapımı gerçekleştirilecek Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Gençlik ve spor alanında ilçeye kazandırılacak modern tesisin, bölgedeki spor altyapısına önemli katkı sunması bekleniyor.

Kırklareli Valisi Uğur Turan, Pınarhisar ilçesinde yapımı planlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temel atma törenine katıldı. Geniş katılımla gerçekleştirilen törende dualar eşliğinde tesisin ilk harcı döküldü.

Törene Vali Uğur Turan’ın yanı sıra AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Pınarhisar Kaymakamı Enver Özderin, Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, AK Parti İl Başkanı Av. Yunus Ercan Dağtaş, MHP İl Başkanı Şaban Savaşan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Babuşcu, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından dua okunmasının ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.

Programda konuşan Vali Uğur Turan, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda spor yatırımlarının hız kesmeden sürdüğünü belirterek, Pınarhisar’a kazandırılacak bu tesisin gençlerin gelişimine doğrudan katkı sağlayacağını ifade etti. Gençliğe yapılan her yatırımın güçlü bir geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Turan, bu tür eserlerin yalnızca bugüne değil yarınlara bırakılan kalıcı miras olduğunu söyledi.

Yüzmenin sadece bir spor branşı olmadığını, aynı zamanda hayat boyu sürdürülebilecek önemli bir yaşam becerisi olduğunu dile getiren Turan, tesisin gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sunacağını, sağlıklı ve disiplinli nesillerin yetişmesine vesile olacağını kaydetti.

Vali Turan, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a teşekkür ederken, projeye katkı sunan Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ve Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay’a da desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Temel atma töreni, protokol üyelerinin butona basmasıyla sona erdi. İlçeye kazandırılacak tesisin tamamlanmasının ardından gençlerin hizmetine sunulması planlanıyor.

Haber: Hamza DALGIÇ

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com