Ana Sayfa Gündem 10 Temmuz 2025 473 Görüntüleme

Babaeski Belediyesi’nden Aşure İkramı

Babaeski Belediyesi, bereketin, paylaşmanın ve birlikteliğin simgesi olan Muharrem Ayı vesilesiyle ilçenin çeşitli noktalarında aşure ikramında bulunacak. Belediye Başkanı Dr. Fırat Yayla, tüm hemşehrilerini bu anlamlı etkinliğe davet etti.

Babaeski Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği aşure ikramı etkinliği, bu yıl da vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşecek. Muharrem Ayı’nın manevi atmosferine uygun olarak düzenlenen etkinlik, toplumsal dayanışmayı ve kardeşliği pekiştirmeyi amaçlıyor.

Aşure dağıtım programı şu şekilde planlandı:

10 Temmuz Perşembe(bugün)

  • 15.00 – Pazar Yeri
  • 16.00 – İş Bankası Önü
  • 17.00 – Hamam Yanı

11 Temmuz Cuma

  • 14.00 – Büyük Cami Önü
  • 14.00 – Küçük Cami Önü
  • 16.00 – İş Bankası Önü

Belediye Başkanı Dr. Fırat Yayla, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Birlik ve beraberliğin pekiştiği, bereketin paylaşıldığı Muharrem Ayı’nda düzenlediğimiz aşure ikramına tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bu güzel geleneği yaşatmak bizler için büyük bir mutluluk.”

Etkinlik kapsamında dağıtılacak aşureler, Babaeski Belediyesi ekipleri tarafından hijyenik koşullarda hazırlanarak vatandaşlara sunulacak. Belediye yetkilileri, etkinlik boyunca vatandaşlarla yakından ilgilenerek birlik ruhunu pekiştirmeyi hedefliyor.

HABER: AYLİN AYAZ

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com