Türkiye’de son aylarda yaşanan kur dalgalanmaları sonucu yaşanan fiyatlardaki aşırı artışlar karşısında Lüleburgaz Belediyesi bekleme durakları imal edecek. Belediyeye ait Destek Hizmetleri Şantiyesi’nde üretilecek ve kentin çeşitli noktalarına yerleştirilecek duraklarla 700 bin liraya yakın tasarruf sağlanmış olunacak.
Lüleburgaz Belediyesi ekonomide yaşanan buhran sonucunda hammadde ve mamul maddelerde oluşan yüksek fiyat artışları nedeniyle kentin birçok noktasına yerleştirmeyi planladığı bekleme duraklarını kendi imal edecek.
İlk denemesinin Destek Hizmetleri Şantiyesi’nde yapıldığı bekleme durağı yetkililerden tam not aldı.
Yaklaşık 8’de 1 fiyata mal olacak
Belediyenin tamamen kendi imkanlarıyla üreteceği bekleme duraklarının tanesi kur dalgalanmaları ve demir-çelik fiyatlarında yaşanan yüksek artış nedeniyle piyasada 40 ile 80 bin TL arasında değişiyor.
Bu nedenle Lüleburgaz Belediyesi çok daha ekonomik koşullarda tanesi yaklaşık 11 bin TL’ye mal olması planlanan bekleme duraklarını imal etmeye başlıyor. İlk prototipi başarılı olan bekleme durakları kentin ihtiyaç duyulan birçok noktasında yer alacak.
“Tamamen kendi imkanlarımızla üretiyoruz”
Öte yandan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli de Destek Hizmetleri Şantiyesi’nde üretilecek bekleme duraklarından ilkini kontrol etti.
Durak hakkında teknik ekipten bilgi alan Başkan Gerenli, bekleme duraklarının tamamen Lüleburgaz Belediyesi imkanlarıyla üretildiğini vurgulayarak, “Tamamen kendi imkanlarımızla çok daha ekonomik şartlarda imal etmeye başladığımız bekleme duraklarımızı kontrol ettik. Yakın zamanda duraklarımız kentimizin birçok noktasında halkımızın kullanımına sunulacak” diye konuştu.
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
“700 bin liralık tasarruf öngörülüyor”
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Haberler
-
Tekirdağ Yeşilay’dan Sigarayı Bırakma Çağrısı
-
Babaeski’de Tütünle Mücadelede Güçlü Adım: 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü
-
İYİ Parti Babaeski’de Yeni Dönem Vurgusu
-
Babaeski’nin Geleceği İçin İstanbul Temasları: Başkan Yayla Sahada
-
Aile ve Çocuk Gelişimine Dijital Destek: ‘İlk Öğretmenim Ailem’
-
Lüleburgaz’da Depreme Dayanıksız 49 Bina Yıkıldı
-
MİNİK YÜREKLERDEN BAYRAK SEVGİSİ
-
CHP Demirköy’de TREPAŞ Görüşmesi: Hizmetler Kesintisiz Sürecek
-
Babaeski SODAM’da Çocuklar Kitaplarla Buluştu
-
İğneada Atatürk Okulu’na Modern Spor Sahaları Geliyor
-
Kırklareli’de 2 Milyon TL’lik Kredi Kartı Dolandırıcılığı Çökertildi
-
Vize Belediyesi’nden AB Projesine İmza