Kırklareli Valisi Uğur Turan başkanlığında düzenlenen ve sahipsiz hayvanların rehabilitasyon çalışmalarının değerlendirildiği önemli toplantı, il genelindeki yerel yönetim temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Babaeski Belediye Başkanı Dr. Fırat Yayla da katılarak, konuyla ilgili görüş ve çözüm önerilerini paylaştı.
Toplantının gündeminde, sahipsiz hayvanların sağlığı, güvenliği ve toplum huzuru açısından yapılması gereken çalışmalar yer aldı. Yerel yönetimlerin sürece aktif olarak dahil olması gerektiği vurgulanırken, belediyelerin üzerine düşen sorumlulukları hassasiyetle yerine getirmesi gerektiği ifade edildi.
Başkan Fırat Yayla, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Bu konuda çok hassas olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Sahipsiz dostlarımızın yaşam haklarına saygılı, doğayla uyumlu ve sürdürülebilir bir anlayışla çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmek adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya kararlıyız.” dedi.
Babaeski Belediyesi olarak, sahipsiz hayvanlara yönelik barınma, beslenme, tedavi ve kısırlaştırma çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü belirten Başkan Yayla, bu süreçte hem kurumlar arası iş birliğinin hem de toplumun bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Toplantı sonunda, sahipsiz hayvanların korunmasına yönelik yeni adımların atılması, mevcut uygulamaların güçlendirilmesi ve iş birliğinin artırılması kararlaştırıldı.
Babaeski Belediyesi, sokak hayvanlarına sahip çıkan yaklaşımı ve doğa dostu projeleriyle hemşehrilerinin takdirini toplamaya devam ediyor.
HABER: AYLİN AYAZ