22 Eylül 1981 tarihinde Pancarköy’de gerçekleştirilen tatbikat sırasında, bir savaş uçağının içtima alanına düşmesi sonucu şehit olan 65 askerimiz, düzenlenen törenle anıldı. Pancarköy Şehitliği’nde gerçekleşen anma törenine Kırklareli Valisi Uğur Turan, Babaeski Kaymakamı Tamer Orhan ,Babaeski Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Gül , protokol üyeleri, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Katılımcılar, 65 kahraman askerimizin fedakarlıkları için minnet duygularını ifade etti.
Vali Uğur Turan da yaptığı konuşmada, milletin güvenliği ve bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin fedakarlıklarının unutulmayacağını belirtti. Ayrıca şehit ailelerine ve gazilere olan desteğin her zaman süreceğini ifade etti.
Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Gül, “Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyoruz. Onların aziz hatıralarını daima yaşatacağımızı vurgulamak istiyoruz” dedi.
Tören, şehitlerimizin anısına çelenklerin konulması ve mezarların ziyaret edilmesiyle sona erdi. Katılımcılar, bu anlamlı etkinlikte birlik ve beraberlik mesajı verdi.
HABER MERKEZİ