Ana Sayfa Gündem 23 Mayıs 2025 508 Görüntüleme

Kırklareli TSO’nın, “Karar Mekanizmalarına Yönelik Politika Belgesi’nin Hazırlanması Etkinliği” Gerçekleştirildi

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) başvuru sahibi olduğu, Demirköy Bal Üreticileri Birliği’nin ortaklığıyla yürüttüğü “İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı (CCAGP) EuropeAid/170484/ID/ACT/TR)” kapsamında CCAGP/560 Referans numaralı Plan Arı: “Istranca Arıcılığının İklim Değişikliğine Uyum Kapasitesinin Artırılması” başlıklı projesi kapsamında “Karar Mekanizmalarına Yönelik Politika Belgesi’nin Hazırlanması Etkinliği” Kırklareli merkez ilçede gerçekleştirdi.

Düzenlenen etkinliğe; Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Kırklareli İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nuri Çalışkan, Demirköy Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hamdi Gülsoy, Biyolog/Doktor Neslihan Aslan, Kırklareli İl Tarım Müdürlüğü, Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü, Demirköy İlçe Tarım ve Demirköy Orman İşletme Müdürlüğü ile Trakya Kalkınma Ajansı Yetkilileri, Arı Yetiştiricileri, Tarımcı ve Ormancılar katıldı.

* Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Projemiz ile arıcıların sosyo-ekonomik refahı korunacak ve Istranca’nın biyoçeşitliliğine katkıda bulunulacaktır”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık gerçekleştirilen etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “İklim değişikliği, ekosistemleri ve ekonomik faaliyetleri derinden etkileyen küresel bir tehdittir. Özellikle Istrancalar gibi hassas ekosistemlerde yürütülen arıcılık faaliyetleri, iklimsel değişimlere karşı daha kırılgan hale gelmektedir. “Istranca Arıcılığının İklim Değişikliğine Uyum Kapasitesinin Artırılması (PLAN ARI) Projesi” bu hassasiyeti gidermeyi ve bölgedeki arıcılığın sürdürülebilirliğini sağlamayı hedeflemektedir. Bu politika belgesi, projenin başarıyla uygulanması ve uzun vadeli etkilerinin güvence altına alınması için karar mekanizmalarına yönelik stratejiler sunmaktadır. Bu politika belgesinin temel amacı, Istranca bölgesindeki arıcılık sektörünün iklim değişikliğine karşı direncini artırmak, uyum kapasitesini geliştirmek ve sürdürülebilir üretim modellerini teşvik etmek için gerekli karar alma süreçlerine rehberlik etmektir. Bu sayede, arıcıların sosyo-ekonomik refahı korunacak ve Istranca’nın biyoçeşitliliğine katkıda bulunulacaktır” dedi.

Kırklareli İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nuri Çalışkan’ın yaptığı konuşmanın ardından, Biyolog/Doktor Neslihan Aslan, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvuru sahibi olduğu, Demirköy Bal Üreticileri Birliği’nin ortaklığıyla yürüttüğü proje kapsamında “Karar Mekanizmalarına Yönelik Politika Belgesi’nin Hazırlanması” sunumunu slayt eşliğinde gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

BU SUÇUN CEZASI AĞIR!

BU SUÇUN CEZASI AĞIR!

Tema Tasarım | Osgaka.com