Babaeski Sanatsal Oluşumlar Derneği tarafından düzenlenen Anneler Günü etkinliği, 8 Mayıs 2025 tarihinde Babaeski Kapalı Tansa Düğün Salonu’nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Sanatla iç içe geçen gece, izleyicilere hem duygu dolu anlar yaşattı hem de annelere özel bir anı bıraktı.
Etkinlik öncesinde Sanatsal Oluşumlar Derneği Başkanı Gürsel Çıldır ve yönetim kurulu üyeleri, konukları kapıda karşılayarak misafirperverlik örneği sergiledi. Babaeski Belediye Başkanı Dr. Fırat Yayla, Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri, İl ve Belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş geceye katılım sağladı.
Program kapsamında sahne alan tiyatro oyuncuları ve şiir sunumcuları izleyicilerden tam not aldı. Salonu dolduran sanatseverler, sunulan performansları alkışlarla destekleyerek sanatçılara büyük moral verdi. Gecenin her anında sanatın ve duyguların birleştiği atmosfer dikkat çekti.
Etkinlikte konuşan Babaeski Belediye Başkanı Dr. Fırat Yayla, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin toplumun ruhunu besleyen önemli dinamiklerden biri olduğunu belirterek, “Bu anlamlı gecede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sanatın birleştirici gücünü Babaeski’de bir kez daha hissettiren herkesi kutluyorum” dedi.
Sanatsal Oluşumlar Derneği Başkanı Gürsel Çıldır da yaptığı konuşmada tüm konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, “Annelerimizi onurlandırmak ve sanatı halkımızla buluşturmak amacıyla çıktığımız bu yolda bizleri yalnız bırakmadığınız için minnettarız” ifadelerini kullandı.
Sanatın ve sevginin buluştuğu bu özel gece, Babaeski halkının gönlünde iz bırakırken, Anneler Günü’nün ruhuna yakışır bir şekilde kutlandı.
HABER: AYLİN AYAZ