Ana Sayfa Bölge, Ekonomi, Gündem 1 Mayıs 2026 30 Görüntüleme

Trakya Finans Zirvesi başladı

Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Trakya Finans Zirvesi’nin açılış programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Zirvede finans dünyasının güncel gelişmeleri ve geleceği ele alınıyor.

Kırklareli Üniversitesi’nde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ÜNİDES destek programı kapsamında Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Finans ve Bankacılık Kulübü iş birliğiyle düzenlenen “Trakya Finans Zirvesi”nin açılış programı gerçekleştirildi. Programa Filiz Şenbaş Köse, Rektör Prof. Dr. Rengin Ak ve Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Nurullah Bakır katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programda Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşcu, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kale ve Rektör Prof. Dr. Rengin Ak katılımcılara hitap etti.

Rektör Prof. Dr. Rengin Ak konuşmasında finans dünyasında yaşanan hızlı dönüşüme dikkat çekerek üniversitelerin bu değişime uyum sağlayan, öğrencileri geleceğe hazırlayan önemli kurumlar olduğunu vurguladı. Zirvenin öğrencilere sektörel farkındalık kazandırdığını ve kariyer vizyonu sunduğunu belirten Ak, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış oturumunda konuşan Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Nurullah Bakır ise bankacılık sektöründeki güncel gelişmeler ve finansal sistemin dönüşümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zirve kapsamında düzenlenen ilk panel “Bankaların Gündemi ve Bankacılığın Geleceği” başlığıyla gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Berna Ak Bingül üstlenirken, Türkiye Bankalar Birliği Araştırma, İstatistik ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ümit Ünsal ile Araştırma ve İstatistik Direktör Yardımcısı Fatma Özlem Kanbur konuşmacı olarak yer aldı. Panelde bankacılık sektörünün mevcut durumu, sürdürülebilir finans uygulamaları ve dijital dönüşüm süreçleri ele alındı.

Programın sonunda konuşmacılara teşekkür belgeleri ve plaketleri takdim edildi. Trakya Finans Zirvesi’nin iki gün sürecek panel ve oturumlarla devam edeceği bildirildi.

Haber: Şener KARA

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com