Ana Sayfa Bölge, Gündem 29 Nisan 2026 18 Görüntüleme

Azerbaycan eğitim müsteşarı KLÜ’de

Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Müsteşarı Doç. Dr. Necibe Nesibova, Kırklareli Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eylem Özkaya Lassalle ile bir araya geldi. Görüşmede eğitim iş birliği ve Azerbaycanlı öğrencilerin durumu ele alındı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Müsteşarı Doç. Dr. Necibe Nesibova, Kırklareli Üniversitesi’ne ziyarette bulundu. Üniversitede gerçekleştirilen program kapsamında Nesibova, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eylem Özkaya Lassalle ile görüştü.

Gerçekleşen toplantıda üniversitede eğitim gören Azerbaycanlı öğrencilerin akademik başarıları, sosyal uyum süreçleri ve mevcut durumları üzerine karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu. Öğrencilerin eğitim hayatına uyumu ve başarı düzeylerinin memnuniyet verici olduğu ifade edildi.

Görüşmede ayrıca Türkiye ile Azerbaycan arasındaki güçlü kardeşlik bağlarının eğitim alanında daha da geliştirilmesine yönelik iyi niyet mesajları paylaşıldı. Akademik değişim programları, öğrenci hareketliliği ve ortak projeler gibi başlıkların da değerlendirildiği öğrenildi.

Kırklareli Üniversitesi’nin uluslararası öğrencilere sunduğu imkanlar ve çok kültürlü eğitim ortamı hakkında da bilgi verildi.

Ziyarette Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü akademik personeli Öğr. Gör. Dr. Duygu Altunoğlu Yıldız ile Öğr. Gör. Merve İrem Ayar Dilek de hazır bulundu. Programda üniversitede öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler de yer aldı.

Öğrencilerin görüş ve taleplerinin dinlendiği buluşmada samimi anlar yaşandı.

Kırklareli Üniversitesi’nde gerçekleşen ziyaret, karşılıklı iyi niyet ve iş birliği temennilerinin paylaşılmasıyla sona erdi.

Gerçekleşen buluşmanın, iki ülke arasındaki eğitim ilişkilerine olumlu katkı sunması bekleniyor.

Haber: Hamza DALGIÇ

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com