Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında sporu ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla düzenlenen Basketbol Turnuvası’nı İstasyon Mahallesi’ndeki spor tesislerinde gerçekleştirdi. Etkinlik, çocuklar ve aileleri tarafından büyük bir ilgi ve coşkuyla karşılandı.
Turnuvada kızlarda U12, U14 ve U16 klasmanlarında toplam 6 takım ve 18 basketbolcu; erkeklerde U10, U11 ve U12 klasmanlarında ise toplam 7 takım ve 24 basketbolcu mücadele etti. Etkinlik boyunca çocuklar hem rekabetin heyecanını yaşadı hem de sporun birleştirici gücünü hissetti.
Turnuva dışında çocuklar, futbol ve tenis gibi farklı spor dallarında da eğlenceli vakit geçirme imkânı buldu. Etkinlik, gençlerin hem bedensel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli aktivitelerle zenginleştirildi.
Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, turnuva sonunda çocuklara Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri Nutuk’un yanı sıra çeşitli kitaplar ve katılım sertifikaları hediye etti. Bu sürpriz, çocukların gözlerindeki heyecan ve mutluluğu artırdı.
Başkan Bulut, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın hem spora hem de okumaya olan sevgilerini artırmak için projelerimize ve etkinliklerimize her zaman öncelik vereceğiz. Onların bedenen ve zihnen gelişimi bizim için büyük önem taşıyor” dedi.
Kırklareli Belediyesi’nin gençlere yönelik bu tür sportif ve kültürel etkinlikleri, hem sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması hem de sosyal gelişimlerinin desteklenmesi açısından önemli bir rol oynuyor. Katılımcılar, keyifli ve unutulmaz bir gün geçirdi.
HABER: AYLİN AYAZ