Ana Sayfa Bölge, Gündem 15 Kasım 2021 925 Görüntüleme

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ nde İlimizde 201 bin, 81 İlimizde 252 milyon fidanı toprakla buluşturarak, Geleceğe Nefes olduk…

Kırklareli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde hayata geçirilen ‘Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi’ kapsamında Milli Ağaçlandırma günü olan 11.11.2021 Perşembe günü 81 İlimizde 84 milyon için 3’er fidan, toplam 252 milyon fidanı toprakla buluşturarak, Geleceğe Nefes Olduk.

“Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes”

Kırklareli’de de eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın canlı bağlantı ile teşrifleriyle Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif ÖZKALDI, Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, Eşi İlknur BİLGİN Hanımefendi, Milletvekilimiz Sayın Selahattin MİNSOLMAZ, Genel Müdürlerimiz, İl Protokolü, STK’ lar, Vatandaşlarımız ve Öğrencilerimiz marifetiyle Pınarhisar Osmancık köyünde 100 hektar alanda düzenlenen “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” fidan dikim etkinliğinde 12 farklı türde 201 bin fidanı toprakla buluşturarak, geleceğe ve dünyaya nefes olduk.

Gerçekleşen fidan dikim etkinliği sonrası yaptığı açıklamada Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11 Kasım 2019 yılından beri her yıl fidan dikim sayımızı katlayarak arttırıyoruz. Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son yıllarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla ülke genelinde uygulanan geleceğe nefes etkinlikleri ile bugün ilimizde 201 bin fidanı toprakla buluşturduğumuzu, hedefimizin bir sonraki etkinlik zamanına kadar ilimizde 1 milyonun üzerinde fidanın toprakla buluşturmak olduğunu söyledi.

Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, Ülkemize Milli Ağaçlandırma Gününü kazandıran ve himayelerinde hayata geçirilen Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi ile Ülkemize ve Dünyamıza nefes olmamızı sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ a şükranlarını sunarak, İlimizde düzenlenen fidan dikim etkinliğine teşriflerinden ve desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Akif ÖZKALDI’ ya, Milletvekilimiz Selahattin MİNSOLMAZ’ a, Genel Müdürlerimize, Bölge Müdürlerimize, Orman ve Tarım teşkilatımızın tüm yönetici ve çalışanlarına, etkinliğe katkı veren tüm kurum ve kuruluşlarımız ile Yeşilay ve Kızılay başta olmak üzere katılım sağlayan STK’ lar, Spor Kulüplerimiz, öğrencilerimiz, gençlerimiz ve vatandaşlarımıza katılımlarından dolayı Kırklareli halkı adına teşekkür etti.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında İlimizde düzenlenen “Geleceğe Nefes” fidan dikim etkinliğine katılmak üzere İlimizde bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Akif ÖZKALDI gerçekleşen etkinlik sonrası Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, Bölge Müdürlerimiz ve beraberindekiler ile birlikte ile birlikte, Marmafarm Sera Tesislerini gezerek, incelemelerde bulundular. Yetkililerden üretim aşamaları ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldılar.

Marmafarm Sera Tesisleri ziyaretinin ardından Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı  Akif ÖZKALDI, Bölge Müdürlerimiz ile birlikte ilimizden ayrıldılar.

 

 

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com